Grænsekontrol Et sikkert land bag en bevogtet grænse Dansk Folkeparti finder det absurd, at EU og flertallet af de danske politikere, siden vi i 2001 trådte ind i det europæiske Schengen-samarbejde, finder det naturligt, at der ikke er en grænse med tilhørende grænsekontrol mellem selvstændige lande i Europa. Ethvert land har ret og pligt til at sikre sig viden om, hvem der vil ind i landet og hvorfor.

Det kan kun ske ved kontrol ved grænserne, og vi er svorne tilhængere af genindførelsen af en effektiv politi- og toldkontrol ved alle Danmarks grænser! Der skal være bygninger, betjente og toldere ved grænserne. Både på land, ved vandet og i lufthavnene.

Gæster, der vil ind i Danmark, skal mødes af en venlig og imødekommende kontrol. Men kontrollen skal være effektiv og hindre folk, der vil os det ondt eller som vi af andre grunde ikke vil have ind i landet i at komme ind i Danmark.

Asylbehandling skal finde sted ved grænsen, så uønskede asylansøgere afvises allerede inden, de kommer ind i landet. Det er en politisk hjørnesten for Dansk Folkeparti at få genindført en effektiv og tryghedsskabende kontrol ved vore grænser.

Det kommer med en pris, for det koster i anlæg og mandskab, men den pris skal vi være rede til at betale som samfund, hvis vi sætter pris på vores nationale selvbestemmelse, sikkerhed og borgernes tryghed.