DF har ikke bare været en kommunal nikkedukke Om bare cirka 6 uger står vi i en stemmeboks og beslutter, hvem der skal styre kommunen i de næste 4 år. Jeg synes, jeg har gjort det ret godt, og det håber jeg også, at alle dem, der stemte på mig, også synes.

Og har det betydet noget som helst, at jeg har siddet i byrådet? Ja, helt bestemt. For eksempel fik jeg gennemført, at der bliver gjort rent hos de svage og ældre, der er visiteret til de hver anden uge i stedet for hver tredje. Det er kommet fokus på paragraf18-midlerne – altså det ekstraordinære tilskud, som kommunen kan give til forskellige organisationer og den slags. Tidligere gik langt de fleste penge til dem, der ville lave tværkulturelle festdage eller maddage, hvor vi kunne komme og smage på de fremmedes madvaner. Nu fordeles pengene ret meget mere rimeligt.

Det lyder som en kliché at tale om vagthunde, og klicheer er det. Men hvem kan finde et bedre udtryk? Hvorom alting er, har jeg været de svage og udsattes vagthund og gjort, hvad jeg kunne for at rulle besparelser tilbage.

Vi har udemærkede forhold for de ældre på plejehjem. Og det er godt. Man kan kun have gode forhold, hvis de ansatte har rimelige arbejdsforhold, og det har ligget mig på sinde. Ingen kan mistænke mig for at høre til dem, der græder mig i søvn ved tanken om , at den butsnudede frø måske ikke har optimale levevilkår overalt, hvor den kunne tænke sig at slå sig ned og stifte familie. Men det betyder jo ikke, at jeg ikke har blik for, at naturen skal have lov til at være i fred, hvor det kan lade sig gøre.

Vi skal bevare vores grønne området, for de er til glæde og gavn for os alle sammen. Stået fast på bevarelse af grønne områder. Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om, at jeg har kæmpet med næb og kløer mod et stort transport- og logstikcentret, et højhus på 9 etager ved Cordozavej eller et nyt biogasanlæg, der skal behandle Københavneres skrald.

Nå ja, så har jeg da også tordnet imod et nyt rådhus. Jeg vil hellere have et sundhedshus. Budgetaftalen kan ses på www.dfsol.dk

Brian Mørch byrådsmedlem og kandidat til kv21. www.brianmorch.dk